Palle Høj

Palle Høj

Ikast 


Telefonnummer:

20 24 99 98 


E-mail:

pah@sagro.dk


Stilling:

Direktør


Udvalgsposter:

Økonomi- og Planudvalget

Ikast-Brande Spildevang (formand)

Forebyggelses- og bevillingsnævnet

Overtaksationskommission IBKAlder: 

Født 1962

Beskæftigelse

Jeg er direktør og registreret revisor i SAGRO samt medlem af direktionen på i alt 3 mand. SAGRO blev stiftet ved en fusion for 5,5 år siden mellem Jysk Landbrugsrådgivning og Heden & Fjorden, hvor jeg også var direktør og leder af Regnskabsafdelingen. Vi er godt 200 medarbejdere i SAGRO Regnskab og har kontor i Herning, Holstebro, Billund og Esbjerg. Jeg arbejder således dagligt med regnskaber, generationsskifter, skatteregler – ja, med alt den økonomirådgivning landmanden og andre selvstændige har brug for.


Jeg kommer derfor også med en stemme fra erhvervslivet.


Hvad arbejder jeg for i Kommunen


Med mit daglige arbejde med tal og økonomi har jeg selvfølgelig en fokus på økonomien og holder et vågent øje med kommunens økonomi. Pengene skal være tjent, før vi kan bruge dem. Det er vigtigt, vi har en bundsolid økonomi, ellers har vi ikke råd til den velfærd, vi ønsker til vore ældre, syge, handicappede og heller ikke til vore børn og unge i skoler og daginstitutioner.


Jeg sidder med i økonomiudvalget, og det er en meget central post i byrådet for at følge med i udviklingen af kommunens økonomi. Jeg holder også et vågent øje med kommunens kassebeholdning, hvordan den udvikler sig, og den er heldigvis rigtig god på omkring 300 mio. kr.


Jeg er også med i arbejdsmarkedsudvalget, hvor vi har fokus på at få så mange så muligt i arbejde, og det går heldigvis godt oven på Corona krisen. Vi har dog fortsat en udfordring med mange på sygedagpenge. Det er også centralt, at vi sørger for gode muligheder for virksomheder og landbruget, så de kan skabe arbejdspladser til de personer, der endnu ikke er i arbejde.


Det er vigtigt, at der er ”Liv i hele Kommunen”, og at vi kan se helheder i kommunen og samle kommunen og undgå splittelse.


Det arbejder jeg også for sammen med ordentlighed i forhold til hinanden og i forhold til alle kommunen.


Lidt om min baggrund


Jeg er født og opvokset i den lille landsby Stadil i Vestjylland 4 km fra Vesterhavet. Gået i gymnasiet i Struer og uddannet Cand. Agro. på landbohøjskolen i København i 1987 og tog HD i Regnskab i 1989 i Århus og blev registreret revisor i 1994 i Herning.


Var ansat som skatteekspert på SEGES fra 1986 til 1994, hvor jeg blev ansat som økonomirådgiver i Herning og flyttede til Ikast og har boet her siden. Jeg blev leder af Regnskabskontoret i 1995 og har været leder siden da og været med i 3 fusioner til nu i dag, hvor vi er SAGRO.


Hvad har jeg arbejdet med i fritiden


• I FCM Håndbolds bestyrelse 2003-2015, de fleste år som formand

• Formand for ISI, Idrætsskolerne i Ikast siden 2019 næstformand i 2018

• Formand for Ikast FS, Hovedbestyrelse på 13. år

• Frivillig leder i IFS i næsten 25 år

• Medlem af Erhvervsrådets repræsentantskab i 12 år


Desuden spiller jeg lidt oldboys fodbold og golf, hvis tiden tillader det, men det er ikke i hver uge.


Familie

Jeg er gift med Lis på 33. år og har 2 børn og 1 barnebarn, der alle bor i København.


Mærkesager:

• En bundsolid økonomi, der er en forudsætningen for velfærd til alle fra børn til ældre

• Udvikling af Ikast bymidte

• Udvikling af Ikast Complete, så det bliver til glæde for alle i Ikast-Brande

• Sikre skoleveje og flere cykelstier

• Frie valgmuligheder indenfor skole og daginstitution og ældreområdet

• Bedre muligheder for frivillige foreninger