Ib Lauritsen - Borgmester

Ib Lauritsen

Borgmester


Telefonnummer:

40 30 22 34 


E-mail:

iblau@ikast-brande.dk


Stilling:

Borgmester, Ikast-Brande Kommune


Udvalgsposter:

Økonomi- og Planudvalget (Formand)


Alder: 

Født 1964


Fire gode år som Borgmester er gået utrolig stærk. Vi er inde i en god gænge i kommunen og jeg tager gerne en periode mere som Borgmester i Ikast-Brande Kommune. Husk at sætte dit kryds den 16. november 2021.


#sammenervistærkest


Se video her: https://youtu.be/8wrVB_yyPjE 


Baggrund:


Jeg er gift med Annette Skou Lauritsen og sammen har vi fire voksne børn. Pt. er vi beriget med syv børnebørn.


Jeg har siddet i byrådet siden 2006, som var starten på Ikast-Brande Kommune.  

 

Borgmester

Pr. 1. januar 2018 blev jeg borgmester for Ikast-Brande Kommune.

 

Kommunen har kontakt med alle dets borgere gennem hele livet; børnepasning, skole, uddannelse, arbejdslivet (specielt hvis man er på kant af arbejdsmarkedet), sygdom, hjælp i alderdommen, sport, kultur, natur, planlægning osv. Man kan godt have sine favoritområder, men det er vigtigt altid at huske bredden i kommunens arbejdsfelt, når man skal prioriter fordelingen af midler.

 

Jeg arbejder for at samle kommunen, skabe og fastholde liv i hele kommunen.

 

Lidt om min baggrund:

Jeg blev uddannet landmand i 1985 fra Hammerum Landbrugsskole. I 1988 startede jeg en slagtekyllingeproduktion og i 1990 købte jeg den fædrene gård, samt en naboejendom, der tilsammen er på 75 ha i alt.

I takt med tiden er landbruget løbende blevet udviklet. I 2007 etablerede jeg et produktionsselskab med to nabo-landmænd. Selskabet driver i dag 1.150 ha. Landbrugsjord, hvor ca. 400 ha. Bruges til kartofler, 100 ha. Til frøgræs og resten til korn. De to ældste af sønnerne er uddannede agrarøkonomer og forestår i dag den daglige drift. En spændende virksomhed med hovedvægt på kartoffelproduktion.

I 1993 blev jeg valgt til bestyrelsen til Ikast-Bording Landboforening - som formand for regnskabsudvalget. I den periode var jeg med til at fusionere landbrugsrådgivningen til det, der i dag hedder SAGRO. Jeg har siddet i V-bestyrelsen i Bording i 10 år og siddet i byrådet siden 2006.

 

Min fritid bruger jeg på min familie, vores landbrug, jagt og cykelture.